Antrenmanda sporcular neler düşünür, ama aslında nasıl olmalı?
Sporcular başarı istediklerini söylerler, fakat başarı sağlamak o kadar da kolay değildir. Antrenör faktörü sporcunun başarılı olabilmesi için büyük fark yaratsa da aslında iş sporcunun kendisinde biter.
Sporcu öncelikle kendinin farkına varmalı, ne yapabileceği ve neler yapamayacağını çözmelidir. Öz farkındalığı olan bir sporcu antrenörünün direktiflerini uygularken, duruma objektif bir bakış açısı ile yaklaşarak kendini sorgular..
" Öz farkındalık, iç dünyamızı, düşüncelerimizi, duygularımızı ve inançlarımızı anlamak, farkına varmaktır."
Antrenörler sporcuları için uzun hedefler belirlemedir, kısa hedefler en ufak bir aksaklıkta sporcu, antrenör ve en büyük destekçi olan aileler için hüsranla sonuçlanır. Yapılan en büyük hatalardan biri sporcuya kısa sürede başarı vadetmektir. Sporcu eğer çok yetenekliyse ve fiziksel uygunluğu da branşa yeterliyse kısa sürede başarı sağlanabilir. Bu başarının kalıcı olabilmesi yine sporcunun antrenörüyle olan ilişkisi, çalıştığı takımıyla ilişkisi, ve kendi öz farkındalığıyla sağlanabilir.
Antrenman fazlasıyla odak gerektiren bir aktivitedir. Günlük hayatımızda yaşadığımız sorunlar veya yolunda giden şeyler, ailevi meselelerimiz, sosyal hayatımız, antrenmana odaklanmamızı zorlaştırabilir yada kolaylaştırabilir. Olumsuz durumları kontrol edebilmek ve stresle savaşabilmemiz yaptığımız antrenmanın hakkını verebilmek için çok önemlidir. Spor salonuna girdiğimiz andan itibaren tüm yaşantımız duraklar ve yeni bir dünyada tekrar yaşamaya devam ederiz.
Başarı uzun bir yoldur ve bu yolda sabırla adımlarımızı atmalıyız. Uygulanan her teknik sporcu için ilk tekniği uygularken harcadığı efor kadar şiddetli olmalıdır. Aksi halde çalışmaların sporcuya katkısı sadece fiziksel gelişimlerini stabil tutmaktan ibaret olacaktır.
MAŞAALLAH ÇOCUKLARIMIZ YETENEKLI , ERDAL HOCAMIZ DA FEDEKAR VE TAEKWONDOYA AŞIK BİR ANTRANÖR OLARAK ELİNDEN GELENİ YAPIYOR. SONUCUN DA BAŞARI OLMASI KAÇINILMAZ
HER İŞİN BAŞI GÜZEL NİYETTİR. SPORCU DA ANTRENÖR DE NİYETİNİ GÜZEL TUTARSA GÜZEL BAŞLANGIÇ GÜZEL NETİCE MUTLAKA EKDE EDİLİR
NİYET HAYIR AKIBET HAYIR